حضور شرکت دانش بنیان رخشان پلیمر صنعت در رویداد توسعه همکاریهای دانشبنیان در رفع نیازهای فناورانه واحدهای صنعتی استان تهران
حضور شرکت دانش بنیان رخشان پلیمر صنعت در رویداد توسعه همکاریهای دانشبنیان در رفع نیازهای فناورانه واحدهای صنعتی استان تهران
دومین رویداد توسعه همکاریهای دانشبنیان در رفع نیازهای فناورانه واحدهای صنعتی استان تهران در تاریخ 5 مردادماه 1401 از ساعت 9 تا 13 و در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری واقع در تهران با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و شبکه خدمات نوآوری بومرنگ برگزار شد.
شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران، با هدف ایجاد ارتباط بین واحدهای صنعتی استان تهران و شرکتهای دانشبنیان و فناور و همکاری آنها با یکدیگر مجموعه اقداماتی را در دستور کار قرار داده است. یکی از این اقدامات که موضوع این رویداد نیز هست شناسایی و رفع نیازمندیهای فنی و فناورانه واحدهای صنعتی استان از طریق توانمندی و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان است.
در اینجا منظور از نیازمندیهای فناورانه نیاز به مواد اولیه، محصولات، قطعات، تجهیزات، ماشینآلات و… است که دسترسی به آنها محدود است یا واردات آنها با هزینه بالا انجام میشود. همچنین بهینهسازی فرآیندها و رفع عیوب خط تولید یا تجهیزاتی که تعمیرات آنها به سادگی امکانپذیر نیست نیز جزء نیازهای فناورانه محسوب میشوند.
در بخش ارائه نیازمندیهای فناورانه تعدادی از واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان تهران، چند نیازمندی اولویتدار خود را تشریح و پرزنت کردند. نکته مهم در خصوص این نیازها که مربوط به حوزههای ماشینآلات صنعتی، ساخت و تولید، مهندسی مواد، مواد شیمیایی، تصفیه پساب و… هستند این است که اعلامکنندگان آنها واحدهای صنعتی خصوصی مستقر در استان تهران هستند، این بدین معناست که این نیازها اولویتهای قطعی این کارخانهها بوده و در صورتی که شرکتهای دانشبنیان امکان رفع نیازها را داشته باشند، مدیران این کارخانهها آمادگی فوری انعقاد قرارداد تجاری با آنها را داشتند.
بخش دوم، نمایشگاه تولیدات بار اول شرکتهای دانشبنیان بود و منظور از تولیدات بار اول، آندسته از محصولات، ماشینآلات و تجهیزاتی بود که وارداتی بوده و پیش از این در داخل کشور تولید نمیشده اما اخیراً توسط شرکتهای دانشبنیان و فناوران داخلی تولید و با قیمتی به مراتب پایینتر از نمونههای خارجی در کشور عرضه شده است. نکته قابل توجه اینکه بخشی از این محصولات و ملزومات هنوز برای صنعتگران ایرانی ناشناخته هستند، از این رو مخاطب اصلی این بخش تولیدکنندگان و صنعتگران کشور بودند که با بازدید از این بخش نمایشگاهی به گفتگو و تعامل مستقیم با سازندگان این محصولات و تجهیزات پرداختند.
بخش نمایشگاه قطعات، تجهیزات و ماشینآلات وارادتی به منظور آشنایی شرکتهای دانشبنیان و فناوران با تعدادی از قطعات و تجهیزات وارداتی که صنعت کشور را دچار مشکل نموده طراحی شده بود. در این بخش گروهی از صنایع و انجمنهای صنعتی کشور، آندسته از قطعات و تجهیزات وارداتی را که اگر در داخل کشور تولید شوند، ضمن خلق کسبوکارهای جدید و سودآور موجب برداشتن باری سنگین از دوش صنعتگران میشوند را به نمایش گذاشته تا مخاطبان با نیازهای وارداتی کشور آشنا شوند.
مشارکت در این رویداد برای عموم علاقهمندان به فناوری و نوآوری آزاد و رایگان بود، اما مخاطبان اصلی رویداد شامل سه گروه زیر بودند:
o شرکتهای دانشبنیان: شرکتهای دانشبنیان احراز صلاحیتشده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
o صنعتگران و واحدهای تولیدی: مدیران و نمایندگان صنایع، صنعتگران و واحدهای صنعتی
o افراد عادی: افراد علاقهمند به نوآوری و فناوری، نمایندگان سازمانها و نهادها، نمایندگان شرکتهای فناور غیر دانشبنیان و…